Bed en Breakfast Leeuwarden

Leeuwarden vorstelijk genieten

Nog altijd spreekt haar verhaal tot de verbeelding: de jonge weduwe die uitgroeit tot lieveling van het volk, tot stammoeder van ons koningshuis, zelfs van Europa.  

Het mooiste keramiek vindt u verzameld in Keramiekmuseum Princessehof, gevestigd midden in het voormalig stadspaleis van prinses Maria Louise van Hessen-Kassel.

http://www.princessehof.nl

Kijk voor meer informatie over Leeuwarden op http://www.hofstad-leeuwarden.nl

Geniet in de zomermaanden (juli en augustus) op de zondagmiddagen van muziek en theater tijdens de Prinsentuinconcerten.

Oranje-Nassauwandeling

Door de historische binnenstad van Leeuwarden loopt een ontdekkingsreis langs overblijfselen uit de tijd dat Leeuwarden een hofstad was, de Oranje-Nassau route. Leeuwarden heeft een rijk Nassauverleden. Wandel langs Paleis het Stadhouderlijk Hof, het Princessenhof, de Waalse kerk of geniet van rust en natuur in het stadspark. Deze en andere orginele thema’s zijn te verkrijgen bij VVV Leeuwarden.

Leeuwarden

Geniet van de stad met zijn gezellige terrasjes, winkels, musea. Op Culinair, Cultureel en historisch gebied heeft Leeuwarden u een heleboel te bieden.

Er zijn rondleidingen, stadsrondritten, boottochten en nog veel meer.

Winkelen

Leeuwarden heeft een uitgebreid winkelaanbod, de belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwestad (in de volksmond Nieuwstad genoemd), Wirdumerdijk, het Wilhelminaplein en de Voorstreek. Op het Wilhelminaplein is iedere vrijdag een weekmarkt.

Musea


Leeuwarden is rijk aan musea. In totaal telt de Friese hoofdstad acht musea, waarvan twee belangrijke musea: het internationaal beroemde keramiekmuseum het Princessehof en het Fries Museum. Het Fries Museum heeft onder andere een belangrijke zilvercollectie. Architect Abe Bonnema heeft een legaat nagelaten voor de bouw van een nieuw Fries Museum op het Zaailand.

Het Natuurmuseum Fryslân is leuk voor kinderen. Dit museum organiseert ook veel activiteiten voor de jeugd. Een bezoekje aan een van de Leeuwarder musea is zeker de moeite waard.

LINKS
Historisch centrum Leeuwarden:
www.historischcentrumleeuwarden.nl

Fries museum - verzetsmuseum: www.friesmuseum.nl/

Keramiekmuseum Princessehof: www.princessehof.nl

Natuurmuseum Fryslan www.natuurmuseumfryslan.nl

Museum de Grutterswinkel www.museum-de-grutterswinkel.nl

Pier Pander Museum
www.pierpander.nl

Pakhuis Koophandel, Van Oldtimer tot Kant www.museumpakhuiskoophandel.nlCentrum

In Leeuwarden is het goed uitgaan. De Friese hoofdstad heeft een uitstekend theater, bioscopen, een filmhuis, kroegen, restaurants, eethuisjes. Er is voor elk wat wils.