Bed en Breakfast Leeuwarden

Uit eten in Leeuwarden

Subway: lekker en voordelig eten

Het concept van Subway sluit helemaal aan bij waar wij als Bed & Breakfast Leeuwarden ook voor staan: goed en heel voordelig. Bij Subway eet u al een broodje voor 2 euro. U kunt een sandwich kiezen van het vaste menu of uw gezonde sandwich helemaal naar wens laten beleggen met verse ingrediënten. In het centrum van Leeuwarden vindt u Subway in de Prins Hendrikstraat, vanaf de voorkant van het station rechtdoor.

 

’t Broodhuys: lunchen en bootjes kijken

Voor een lekkere lunch in het hart van Leeuwarden is ’t Broodhuys een fijne plek. Als het mooi weer is, schijnt de zon rond lunchtijd op het terras. Dat terras heeft uitzicht op de stadsgracht van Leeuwarden, zodat u tijdens het lunchen niet alleen geniet van uw broodje, maar ook van de voorbijvarende boten. ’t Broodhuys is te vinden aan de rustige kant van de Nieuwestad, op nummer 99.

 

Dikke van Dale: een drankje of dineren

Een andere aanrader op de Nieuwestad, de grootste winkelstraat van Leeuwarden, is Grand Café De Dikke van Dale. Als de zon schijnt kunt u ook hier heerlijk buiten op het terras zitten, bijvoorbeeld om na het winkelen te genieten van koffie met verse appeltaart of van een biertje of een wijntje. De Dikke van Dale is naast café ook restaurant en heeft een uitgebreide menukaart voor lunch en diner. U vindt De Dikke van Dale op nummer 69.

Leeuwarden

Geniet van de stad met zijn gezellige terrasjes, winkels, musea. Op Culinair, Cultureel en historisch gebied heeft Leeuwarden u een heleboel te bieden.

Er zijn rondleidingen, stadsrondritten, boottochten en nog veel meer.

Winkelen

Leeuwarden heeft een uitgebreid winkelaanbod, de belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwestad (in de volksmond Nieuwstad genoemd), Wirdumerdijk, het Wilhelminaplein en de Voorstreek. Op het Wilhelminaplein is iedere vrijdag een weekmarkt.

Musea


Leeuwarden is rijk aan musea. In totaal telt de Friese hoofdstad acht musea, waarvan twee belangrijke musea: het internationaal beroemde keramiekmuseum het Princessehof en het Fries Museum. Het Fries Museum heeft onder andere een belangrijke zilvercollectie. Architect Abe Bonnema heeft een legaat nagelaten voor de bouw van een nieuw Fries Museum op het Zaailand.

Het Natuurmuseum Fryslân is leuk voor kinderen. Dit museum organiseert ook veel activiteiten voor de jeugd. Een bezoekje aan een van de Leeuwarder musea is zeker de moeite waard.

LINKS
Historisch centrum Leeuwarden:
www.historischcentrumleeuwarden.nl

Fries museum - verzetsmuseum: www.friesmuseum.nl/

Keramiekmuseum Princessehof: www.princessehof.nl

Natuurmuseum Fryslan www.natuurmuseumfryslan.nl

Museum de Grutterswinkel www.museum-de-grutterswinkel.nl

Pier Pander Museum
www.pierpander.nl

Pakhuis Koophandel, Van Oldtimer tot Kant www.museumpakhuiskoophandel.nlCentrum

In Leeuwarden is het goed uitgaan. De Friese hoofdstad heeft een uitstekend theater, bioscopen, een filmhuis, kroegen, restaurants, eethuisjes. Er is voor elk wat wils.