Bed en Breakfast Leeuwarden

Winkelen in Leeuwarden

Kleding & accessoires

De eerste is te vinden op nummer 43: Kijk Kijk, een damesboetiek die kleding en accessoires combineert. Hier slaagt u dus meteen voor een complete outfit: niet alleen de keuze in kleding is ruim, ook vindt u er een kleurrijk aanbod van tassen, sjaals, sieraden, horloges, ringen en riemen.

 

Delicatessen

Bellini Delicatessen op nummer 36 is hét adres in de Kleine Kerkstraat voor echte fijnproevers. Het water loopt u in de mond bij het zien van alle heerlijke Italiaanse wijnen, vele soorten pasta, oliën en zoetigheid. Ook voor buitenlandse kazen en vleeswaren en luxe belegde broodjes is dit een fijn adres.

 

Koffie en thee

In de Kleine Kerkstraat 39 komt u bij Kaldi terecht in de wereld van koffie en thee. De gepassioneerde eigenaar geeft u graag een goed advies over alles dat met deze warme dranken te maken heeft. Ook kunt u er heerlijke koffie- en theecadeaus kopen en mee naar huis nemen.

 

Goedkoop parkeren

Vanuit Bed & Breakfast Leeuwarden bent u wandelend in ongeveer 25 minuten in de Kleine Kerkstraat. Het is een zijstraat aan het einde van de Nieuwestad, de grote winkelstraat waar u alle bekende ketens vindt. Op een steenworp afstand van de Kleine Kerkstraat bevindt zich ook de ruime parkeergarage op het Oldehoofsterkerkhof, waar u goedkoop kunt parkeren.

Leeuwarden

Geniet van de stad met zijn gezellige terrasjes, winkels, musea. Op Culinair, Cultureel en historisch gebied heeft Leeuwarden u een heleboel te bieden.

Er zijn rondleidingen, stadsrondritten, boottochten en nog veel meer.

Winkelen

Leeuwarden heeft een uitgebreid winkelaanbod, de belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwestad (in de volksmond Nieuwstad genoemd), Wirdumerdijk, het Wilhelminaplein en de Voorstreek. Op het Wilhelminaplein is iedere vrijdag een weekmarkt.

Musea


Leeuwarden is rijk aan musea. In totaal telt de Friese hoofdstad acht musea, waarvan twee belangrijke musea: het internationaal beroemde keramiekmuseum het Princessehof en het Fries Museum. Het Fries Museum heeft onder andere een belangrijke zilvercollectie. Architect Abe Bonnema heeft een legaat nagelaten voor de bouw van een nieuw Fries Museum op het Zaailand.

Het Natuurmuseum Fryslân is leuk voor kinderen. Dit museum organiseert ook veel activiteiten voor de jeugd. Een bezoekje aan een van de Leeuwarder musea is zeker de moeite waard.

LINKS
Historisch centrum Leeuwarden:
www.historischcentrumleeuwarden.nl

Fries museum - verzetsmuseum: www.friesmuseum.nl/

Keramiekmuseum Princessehof: www.princessehof.nl

Natuurmuseum Fryslan www.natuurmuseumfryslan.nl

Museum de Grutterswinkel www.museum-de-grutterswinkel.nl

Pier Pander Museum
www.pierpander.nl

Pakhuis Koophandel, Van Oldtimer tot Kant www.museumpakhuiskoophandel.nlCentrum

In Leeuwarden is het goed uitgaan. De Friese hoofdstad heeft een uitstekend theater, bioscopen, een filmhuis, kroegen, restaurants, eethuisjes. Er is voor elk wat wils.