Bed en Breakfast Leeuwarden

Toeristische informatie Leeuwarden

Alle informatie over evenementen, bijzondere tentoonstellingen en leuke activiteiten vindt u op

www.visitleeuwarden.com


Bevrijdingsfestival Fryslan

Op 5 mei staat de binnenstad van Leeuwarden in het teken van het Bevrijdingsfestival. We vieren de vrijheid met fantastische artiesten op acht verschillende podia, bijzondere projecten op het Plein van de Vrijheid en leuke activiteiten voor de kleinsten op het Kinderfestival. We dansen, proosten en lachen, maar realiseren ons ook dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, en we in onze handjes mogen knijpen met onze leefomstandigheden. We tonen ons solidair met mensen die niet in vrijheid leven, en bezinnen ons op het belang van het delen en in stand houden van vrijheid. Want vrijheid geef je door!

Boekenfestijn Leeuwarden

21 t/m 24 maart 2019 WTC Expo Leeuwarden

Het Boekenfestijn is een gratis beurs met de meeste nieuwe boeken, hobby en varia-artikelen onder 1 dak.

Op het Boekenfestijn vind je meer dan een miljoen nieuwe boeken, spellen, puzzels, knutsel en hobby-artikelen. De variëteit is groot en alles is nieuw. Het aanbod is overzichtelijk ingedeeld in categorieën waardoor je alle artikelen op je gemak kunt bekijken.

Elke beurs zijn er verschillende spectaculaire acties. Deze mag je niet missen! Kom daarom naar de WTC Expo in Leeuwarden.

Caravana beurs 2019

van 17 tot en met 22 januari 2019 in het WTC Expo gebouw te Leeuwarden

In een lange karavaan trekken kampeerders en kampeerbedrijven uit binnen- en buitenland naar de grootste en drukst bezochte kampeerbeurs van Nederland. Van donderdag 17 tot en met dinsdag 22 januari 2019 is het WTC Expo Leeuwarden weer volledig bezet door kampeerliefhebbers en heerst er een ultieme vakantiesfeer. De Caravana: een begrip op kampeergebied!

De Stormruiter

Weergaloos theaterstuk over de strijd tegen het water

De Reuzen van Royal de Luxe

Leeuwarden krijgt hoog bezoek. Of eigenlijk, enorm bezoek! Want van 17 t/m 19 komen de Reuzen van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe naar onze stad.

Opening Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018

26 en 27 januari 2018

Ren naar de trein, spring op je fiets of pak de auto om erbij te zijn. Het Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân wil je niet missen. Dit weekend luidt niet alleen een geweldig cultureel jaar in, maar ook een tijd waarin iedereen een verschil kan maken in het belang van de ander en de wereld. Sunder dy kinne we net begjinne, zonder jou kunnen we niet beginnen. Het Openingsweekend zit vol verrassingen. Geloof ons: dit wil je niet missen.

Hengstenkeuring 2019

Driedaags Spektakel met een glanzende hoofdrol voor het Friese paard

Keramiekmuseum Princessehof

openingstijden op de site www.princessehof.nl

Kom naar Keramiekmuseum Princessehof en ontdek een wereld vol verleiding.


Evenementen

Iedere zondag kun je in de gezellige binnenstad van Leeuwarden winkelen.

Alma-Tadema tot dinsdag 7 februari 2017

Vanaf 1 oktober 2016 presenteert het Fries Museum met Alma-Tadema, klassieke verleiding zijn grootste tentoonstelling ooit. Dit najaar komen tachtig topwerken vanuit heel de wereld naar Leeuwarden.

Hobby en Vrije Tijd

van 11 t/m 13 november Beurs vol activiteiten, creativiteit, vermaak en inspiratie.

Ontdek hofstad Leeuwarden!

De wortels van ons huidige koningshuis liggen in Leeuwarden. 

Bloemenmarkt

Op Hemelvaartsdag vindt traditiegetrouw de bloemenmarkt weer plaats in Leeuwarden.

historische stadswandeling met gids iedere zondagmiddag

t/m zo 10 april 2016 zo: 13:15 uur

WTC Expo Vrouw

Ruim tien jaar lang staat de beurs Vrouw! in Leeuwarden voor een kwalitatief hoogwaardige beurs voor een groot publiek kooplustige vrouwen. In het vroege voorjaar van 2019 vindt van 8 t/m 10 maart de 12e editie plaats.


KNRM op Boot Holland

Leeuwarden, 12 - 17 februari 2016

De KNRM zal ook op de watersportbeurs aanwezig zijn.

Winter Fietselfstedentocht

Op zondag 14 februari 2016 wordt de geheel vernieuwde, verbeterde en misschien nóg wel uitdagender tocht der fietstochten weer gehouden.

Caravana beurs 2019

Donderdag 17 januari tot en met dinsdag 22 januari 2019

beleef je de ultieme kampeersfeer in het WTC Expo in Leeuwarden.

Leeuwarden vorstelijk genieten

Hoofdstad van Friesland, Oranje-Nassau stad van het Noorden,

De stad van de Friese Nassaus, staat vol met herinneringen aan de voorouders van ons koningshuis. In 2015 is het 250 jaar geleden dat Maria Louise van Hessen-Kassel in Leeuwarden overleed.

A Guide To Leeuwarden

A Guide To Leeuwarden verzorgt al bijna twee jaar stadswandelingen in Leeuwarden. 

Sk├╗tsjesilen 2015

De SKS wedstrijdreeks wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 t/m vrijdag 31 juli.

Polsstokverspringen, is een traditionele Nederlandse sport.

beter bekend onder de Friese naam fierljeppen

Vanuit Bed en Breakfast Leeuwarden eiland hoppen!

Naar Terschelling, Vlieland, Ameland. Vanaf ons adres bent u snel in Harlingen of Holwerd waar u de boot naar het eiland neemt. 

Mooie wandel- en fietsroutes vanuit Leeuwarden


Door de centrale ligging van Bed en Breakfast Leeuwarden zijn mooie stads- en natuurwandelingen en fietstochten heel gemakkelijk te maken. Op tien minuten loopafstand bent u al in het weidse landschap van het dorp Goutum of in het centrum om de cultuur en geschiedenis van de Friese hoofdstad op te snuiven. Wij tippen u een mooie wandeling en een bijzondere fietstocht.

 


Een museumbezoek in Leeuwarden

het Fries Museum

Vindt u het leuk om tijdens uw verblijf bij Bed & Breakfast Leeuwarden wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Friesland? Dan is een bezoek aan het in 2013 volledig vernieuwde Fries Museum absoluut de moeite waard.

Winkelen in Leeuwarden

de Kleine Kerkstraat

Eén van de leukste winkelstraten in Leeuwarden is de Kleine Kerkstraat, die zelfs al twee keer is verkozen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. Zelf noemen de ondernemers hun straat het best bewaarde winkelgeheim van Leeuwarden. In de gezellige Kleine Kerkstraat vindt u allerlei bijzondere winkels en speciaalzaken waar u heerlijk kunt ‘sneupen’, zoals we dat in Friesland noemen: oftewel snuffelen. Eigenlijk zijn alle winkels een bezoek waard, maar wij lichten drie leuke tips voor u uit.


 

Uit eten in Leeuwarden

Bij overnachten in een andere stad hoort natuurlijk ook een bezoek aan de plaatselijke horeca: om uit eten te gaan, te lunchen of gewoon lekker een drankje te drinken of snel een broodje te eten. Wij delen drie leuke adresjes in Leeuwarden met u.

 


 

Leeuwarden

Geniet van de stad met zijn gezellige terrasjes, winkels, musea. Op Culinair, Cultureel en historisch gebied heeft Leeuwarden u een heleboel te bieden.

Er zijn rondleidingen, stadsrondritten, boottochten en nog veel meer.

Winkelen

Leeuwarden heeft een uitgebreid winkelaanbod, de belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwestad (in de volksmond Nieuwstad genoemd), Wirdumerdijk, het Wilhelminaplein en de Voorstreek. Op het Wilhelminaplein is iedere vrijdag een weekmarkt.

Musea


Leeuwarden is rijk aan musea. In totaal telt de Friese hoofdstad acht musea, waarvan twee belangrijke musea: het internationaal beroemde keramiekmuseum het Princessehof en het Fries Museum. Het Fries Museum heeft onder andere een belangrijke zilvercollectie. Architect Abe Bonnema heeft een legaat nagelaten voor de bouw van een nieuw Fries Museum op het Zaailand.

Het Natuurmuseum Fryslân is leuk voor kinderen. Dit museum organiseert ook veel activiteiten voor de jeugd. Een bezoekje aan een van de Leeuwarder musea is zeker de moeite waard.

LINKS
Historisch centrum Leeuwarden:
www.historischcentrumleeuwarden.nl

Fries museum - verzetsmuseum: www.friesmuseum.nl/

Keramiekmuseum Princessehof: www.princessehof.nl

Natuurmuseum Fryslan www.natuurmuseumfryslan.nl

Museum de Grutterswinkel www.museum-de-grutterswinkel.nl

Pier Pander Museum
www.pierpander.nl

Pakhuis Koophandel, Van Oldtimer tot Kant www.museumpakhuiskoophandel.nlCentrum

In Leeuwarden is het goed uitgaan. De Friese hoofdstad heeft een uitstekend theater, bioscopen, een filmhuis, kroegen, restaurants, eethuisjes. Er is voor elk wat wils.